Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Minder vlees eten

23/3/2018 - Het eten van vlees is niet goed voor het milieu want het produceren van vlees kost veel energie. Daarom is het goed om één of meerdere dag(en) in de week minder vlees te eten. Het één of meerdere dagen per week niet eten van van vlees lijkt in Nederland steeds populairder te worden. Mensen die vaker vegetarisch eten worden flexitariërs genoemd.

De veehouderij is verantwoordelijk voor ongeveer vijftien procent van alle broeikasgassen. Daarnaast is ook veel water en voer (palmolie) nodig om vlees te produceren. Al met al kost dit veel energie waardoor het produceren van vlees niet goed is voor het milieu.

Er komen meer en meer vleesvervangers die steeds beter en lekkerder worden. Deze producten komen in steeds meer winkels te liggen. Probeer ook minder vlees te eten en plan uw vleesloze dag.