Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Minder diesels zorgen voor meer CO2-uitstoot

18/8/2017 - In een artikel van de NOS is te lezen dat het aantal dieselauto’s in Frankrijk, Duitsland, België en Nederland wel afneemt, maar dat dit tot nu toe niet geleid heeft tot een lagere CO2-uitstoot. Veel van deze auto gebruikers zijn namelijk overgestapt naar benzine auto’s die zelfs meer CO2 uitstoten.

Uit het artikel blijkt dat dit deels komt door het dieselschandaal; in Duitsland zakt het marktaandeel van de dieselauto’s snel, maar liefst 20 procent in twee jaar.

Er wordt gehoopt op meer elektrische auto’s zodat mensen overstappen van diesel naar elektrisch. Momenteel zijn er echter nog weinig betaalbare elektrische auto’s die lang op een batterij kunnen rijden. Verwacht wordt dat de markt voor elektrische auto’s in 2020 echt gaat lopen.