Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Milieuvriendelijk eten

4/5/2018 - Het produceren van groente en fruit is niet altijd even goed voor het milieu. De milieubelasting verschilt gedurende het jaar.

Wanneer een bepaalde soort groente of fruit in de winkel ligt kan er mogelijk al heel veel energie en hulpmiddelen zijn gebruikt tijdens het teelt of goedhouden. De milieubelasting per seizoen scheelt dan ook per groente en fruit soort.

Milieu Centraal heeft een kalender ontwikkeld die u kan helpen met het maken van een milieuvriendelijke keuze. De kalender geeft aan welke veel gegeten groente en fruit per maand een lage milieubelasting hebben.

Daarnaast kunt u opzoeken hoe milieuvriendelijk een bepaalde groente of fruit is per maand. Door deze kalender te gebruiken eet u gevarieerd en bent u goed bezig voor het milieu.

Eet ook milieuvriendelijk en gebruik de kalender op: https://groentefruit.milieucentraal.nl/