Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Meer laad- en tankpunten voor duurzaam vervoer in Nederland

18/7/2018 - Nederland krijgt er binnen twee jaar 49 (ultra-)snelladers en twee waterstofstations bij. Daarmee moeten er in 2020 in totaal zestien waterstofstations in Nederland zijn. Ook worden er vier CNG-stations (Compressed Natural Gas) aangelegd en komen er drie extra laders voor elektrische bussen.

Staatssecretaris Stientje Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) heeft aangegeven dat de investeringen de koppositie van duurzaam vervoer van Nederland moeten verbeteren.

De investeringen vallen onder het Europese project BENEFIC. Dit is een een grensoverschrijdend en innovatief project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor transport. Nederland krijgt ongeveer 2 miljoen aan Europese subsidies voor de uitvoering van het project.

Door dit project zal ook Belgiƫ meer laadpunten krijgen. Dit is een flinke stap om het vervoer in Nederland en Belgiƫ duurzamer te maken.