Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Meer dan 1 miljoen nieuwe zonnepanelen op bedrijfsdaken

9/11/2018 - Steeds meer inwoners en bedrijven nemen duurzame maatregelen. Populaire maatregelen zijn het isoleren van de woning of het installeren van zonnepanelen. Vooral het laatste, het installeren van zonnepanelen, is populair. In de eerste zes maanden van 2018 zijn in Nederland ongeveer 2,3 miljoen nieuwe zonnepanelen geïnstalleerd. Meer dan de helft van deze panelen ligt op daken van bedrijfsgebouwen. Dit blijkt uit recente cijfers van Dutch New Energy Research.

De nieuwe zonnepanelen zorgen voor een extra capaciteit van 653 megawattpiek. In 2017 zijn in totaal circa 3,1 miljoen nieuwe zonnepanelen geïnstalleerd.

Verwacht wordt dat de hoeveelheid zonnepanelen op daken van bedrijfsgebouwen de komende tijd zal toenemen. Ook het aantal zonneparken zal waarschijnlijk toenemen. Door deze ontwikkelingen is de voorspelling dat in 2019 5% van de Nederlandse elektriciteit wordt geproduceerd door zonnepanelen. Ook willen steeds meer bedrijven zonnepanelen installeren.

Zijn zonnepanelen iets voor uw bedrijf? Voor bedrijven die de overstap willen maken naar zonnepanelen zijn diverse subsidies beschikbaar. Daarnaast bespaart u met zonnepanelen op energiekosten en bent u milieuvriendelijk bezig.