Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Kwart van verpakkingsmateriaal is niet recyclebaar

13/12/2017 - Uit onderzoek van Wageningen University & Research in opdracht van de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD, brancheorganisatie van publieke afvalbedrijven) blijkt dat ruim een kwart van het verpakkingsmateriaal niet of slecht recyclebaar is.

Daarnaast zit, ondanks de afspraken van 2012 met de verpakkingsindustrie en supermarkten, in ongeveer 1 procent van het verpakkingsmateriaal Polyvinylchloride (pvc). Het pvc zit onder andere in de doordrukstrips van kauwgom en wordt gebruikt als folie. Pvc is bij verbranding schadelijk voor het milieu.

Ook de kleur van het materiaal is een probleem; zwart materiaal wordt niet herkend door sorteermachines. Dit is al jaren bekend maar toch is ongeveer 18 procent van het verpakkingsmateriaal zwart. Wel letten steeds meer bedrijven op om materialen beter recyclebaar te krijgen, maar er valt nog veel te verbeteren.