Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Kunst of echte kerstboom?

8/12/2017 - Nu Sinterklaas het land weer heeft verlaten leven veel mensen naar kerstdagen toe. Straten en huizen worden met kerstverlichting versierd, op de radio worden kerstliedjes gedraaid en veel mensen gaan weer de kerstboom zetten. Nu is de vraag, wat is beter voor het milieu, een echte of een kunstkerstboom?

Het antwoord op deze vraag is niet zo gemakkelijk te geven. Dat komt doordat er veel verschillende kunstbomen en echte kerstbomen zijn die verschillende impact hebben op het milieu.

Een ding is zeker, hoe langer u met één boom doet hoe beter het is voor het milieu. Dus hergebruik uw kunstkerstboom of herplant uw echte kerstboom na gebruik. Zorg er daarnaast voor dat u de kerstboom bij u in de buurt haalt en als u verlichting in de boom hangt, kies dan voor LED-verlichting.