Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Kleding van hout?

15/9/2017 - Het bestaat echt, kleding gemaakt van hout. Het materiaal waarvan de kleding is gemaakt is  niet echt hout, maar van de vezels van de eucalyptus. Dit materiaal is zeer milieuvriendelijk, zelfs milieuvriendelijker dan biologisch katoen of bamboe. Het proces om dit te maken is gepatenteerd en wordt verkocht onder de lyocell/tencel. Bij het productieproces wordt er minder water gebruikt en is er minder land nodig dan bij het productieproces van katoen. Ook kunnen de chemische stoffen die vrijkomen bij het produceren worden hergebruikt, wat zorgt voor een zero waste systeem. De eucalyptus komt uit Zuid-Afrika.

Het materiaal voelt koel en zacht aan. Daarnaast is het net zo sterk als polyester.

Toch komen we dit materiaal maar weinig tegen. Dat komt omdat er momenteel (nog) weinig vraag is, waardoor het aanbod niet groot is. Daardoor is de prijs hoger. Verwacht wordt dat wanneer de vraag stijgt de prijs zal dalen.

Bent u opzoek naar kleding gemaakt van duurzaam materiaal? Kies dan voor kleding die gemaakt is van lyocell/tencel