Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Kies verpakkingen gemaakt van één soort materiaal

8/9/2017 - Sommige verpakkingen zijn gemaakt van verschillende soort materialen. Denk bijvoorbeeld aan een kartonnen verpakking met daarin plastic delen. Dit soort verpakkingen zorgen voor extra handelingen met het recyclen, de verschillende materialen moeten namelijk weer opgesplitst worden.

Vaak levert het gebruik van verschillende verpakkingsmaterialen geen extra voordelen op en is het niet nodig. Het is alleen zonde van het materiaal en de extra handeling die de consument of afvalverwerkingsbedrijf moet verrichten om het te scheiden.

Let daarom met kopen op het verpakkingsmateriaal. Probeer te kiezen voor een product wat van één soort materiaal is gemaakt.