Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Kies eerlijke merken

19/9/2018 - Waar let u op tijdens het kopen van het merk? De meeste consumenten letten vooral op de prijs en de kwaliteit. Dit is natuurlijk de basis, maar er is meer. Probeer ook eens te kijken naar hoe de fabrikant van een product omgaat met mens, dier en milieu.

Tegenwoordig zijn er steeds meer fabrikanten/organisaties die zich houden met de zogenaamde drie P's: People, Planet en Profit. Naast de doelstelling om winst te behalen hechten deze fabrikanten/organisaties ook veel waarde aan de maatschappij. Een bekend voorbeeld van een maatschappelijke onderneming is Tony Chocolonely, een merk dat strijdt voor 100% slaafvrije chocolade.

Probeer daarom bij een aankoop verder te kijken dan alleen de prijs en kwaliteit; kijk of een fabrikant/organisatie maatschappelijk verantwoord onderneemt. Daarnaast is het belangrijk dat in het kader van duurzaamheid kwaliteit voor de prijs gaat. U kunt beter een keer iets goeds kopen voor iets meer geld, dan het product telkens te moeten vervangen.