Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Kansen voor ontwikkelingslanden door plastic afval

1/10/2018 - In een artikel in het AD geeft ondernemer David Katz aan dat plastic afval een enorm milieuprobleem is, maar dat het ook kansen biedt aan mensen in ontwikkelingslanden om uit de armoede te komen.

Bekijk hier het artikel.

In zijn jeugd zag de ondernemer de hoeveelheid plastic toenemen en startte een eigen onderneming: de Plastic Bank. Aangezien de meeste plastic in de oceanen van ontwikkelingslanden komt bedacht hij een systeem waarbij plastic wordt gekocht van verzamelaars. Dit plastic wordt dan verscheept naar westerse landen waar het wordt gerecycled. In het artikel geeft hij aan dat mensen goed kunnen leven van de opbrengsten die worden gegenereerd met het verkopen van plastic. Ook kunnen hierdoor weer kinderen naar school wat weer armoede tegen gaat.

De Plastic bank is momenteel actief in Haïti, de Filipijnen, Brazilië en Indonesië. Daarnaast werkt het samen met het Vaticaan.

Een goed initiatief om zowel plastic afval als armoede tegen te gaan.