Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Is een kaars goed?

11/10/2017 - Tegenwoordig kunnen we het ons moeilijk voorstellen, een kaars die wordt gebruikt voor licht. Tegenwoordig hoeven we namelijk vaak alleen maar de lichtschakelaar aan te zetten en er is licht. Kaarsen worden nu vooral gebruikt voor de sfeer, maar hoe schoon is een kaars voor het milieu en uw gezondheid?

Gezondheid
Bij alles wat verbrandt komen afvalstoffen vrij, bij een kaars is dat vooral CO2 en roet. De hoeveelheid die wordt uitgestoot verschilt per kaars, het ligt eraan van welk materiaal het is gemaakt. Meestal heeft de uitstoot van een kaars bijna geen effect op uw gezondheid, mochten er veel kaarsjes tegelijk in een ruimte branden dan kan het verstandig zijn om een raampje open te zetten.

Milieu
Voor het milieu is een kaars niet de beste keuze. Qua verbruik wordt het vergeleken met een ouderwetse gloeilamp. Daarnaast stoot een kaars bij verbranding ook relatief veel CO2  uit vergeleken met andere verlichten en worden er in sommige kaarsen grondstoffen gebruikt die niet natuurvriendelijk zijn.
Wilt u duurzame verlichting? Dan kunt u beter kiezen voor ledverlichting.