Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Importheffingen op Chinezonnepanellen opgeheven

7/9/2018 - De importheffing die de Europese Commissie had ingesteld op Chinese zonnepanelen is opgeheven. Eerder was de minimum importprijs al iets verlaagd, maar nu geldt dit helemaal niet meer.

Vijf jaar lang werden de Chinese zonnepanelen met heffingen duurder gemaakt om zo Europese fabrikanten van zonnepanelen te beschermen. Daarnaast was de Europese Commissie bang dat Chinese zonnepanelen onder de kostprijs of onder de Chinese marktprijs in Europa gedumpt zou worden. De heffingen waren soms wel 65 procent.

Op deze heffingen was veel kritiek omdat zonnepanelen onnodig duur werden er daardoor minder werden verkocht. Groei van zonnepanelen is hard nodig om de doelstellingen van het klimaatakkoord te behalen.

Europese fabrikanten van zonnepanelen zijn wel bang dat zij last gaan krijgen van de opheffing van de importheffing.

Heeft u al zonnepanelen of overweegt zonnepanelen? Zo ja, goed bezig! Zo nee, probeer eens naar de mogelijkheid van zonnepanelen te kijken. Het kan u geld besparen en het is ook nog eens goed voor het milieu.