Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Hybride-auto steeds populairder

19/2/2018 - De hybride-auto raakt steeds meer in trek. Eerst was deze auto populair vanwege de lage fiscale bijtelling. Toen de bijtelling verdween werd deze auto’s minder populair. Op dit moment worden de hybride-auto’s weer vaker gekocht door particulieren die merken dat ze goedkoper worden in aanschaf en zuiniger zijn.

In 2016 was 1 op de 21 auto’s die door particulieren werden gekocht hybride, vorig jaar steeg dat naar 1 op de 13. In 2017 werden totaal 18.000 hybride auto’s gekocht, waarvan ongeveer de helft door particulieren. Het voordeel van de hybride auto is de bpm-belasting, deze is gekoppeld aan de CO2-uitstoot en daardoor lager.

Zakelijke rijders hebben sinds de afschaffing van de lage bijtelling vorig jaar minder interesse in hybride-auto’s, maar dat gat wordt snel opgevuld door particulieren.

Het is weer een stukje de goede kant op. Verwacht wordt dat in de toekomst auto’s volledig elektrisch rijden wat veel beter is voor het milieu.