Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Halogeenlampen verdwijnen

31/8/2018 - Langzamerhand gaan halogeenlampen verdwijnen in de Europese Unie. Vanaf 1 september is het namelijk verboden om de populairste halogeenlampen op de markt te brengen. Ze voldoen niet aan de energie-eisen. Dit betreffen ongerichte lampen op netspanning die op halogeen branden, met andere woorden de huis-tuin-en-keukenlampen. Deze lampen verbruiken soms wel vijf keer de hoeveelheid energie die nodig is om een vergelijkbare ledlamp te laten schijnen.

Negen jaar geleden werd in Europa de gloeilamp al verboden om dezelfde reden.

Door het verbod verwacht de Europese Commissie jaarlijks 48 terawattuur aan elektriciteit te besparen, dit staat gelijk aan het totale jaarlijkse stroomverbruik van Portugal. Daarnaast moet het jaarlijks ook 12 miljoen ton CO2 besparen.

Ondanks dat het goed is voor het milieu heeft het  verbod ook nadelen. Zo wordt verwacht dat 6.800 banen verloren zullen gaan en winkels die halogeenlampen in voorraad hebben mogen die nog gewoon verkopen. Hierdoor zal het nog wel even duren voordat halogeenlampen helemaal verdwijnen.