Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Haai die afval eet

29/11/2017 - Het in Rotterdam gevestigde bedrijf RanMarine Technology BV heeft het apparaat WasteShark ontwikkelt, waarmee het een bijdrage wil leveren aan het opruimen van de omvangrijke 'plastic soup' die in de wereldzeeën ronddrijft.

Het bedrijf dat deze zogenaamde ‘afval haai’ heeft ontwikkelt maakt aqua drones die als doel hebben afval uit het water te halen en data te verzamelen over het milieu.

Het apparaat kan als een haai afval halen uit rivieren, kanalen, havens en jachthavens. Richard Hardiman, de bedenker van het apparaat, werd geïnspireerd in Zuid-Afrika waar hij mensen handmatig afval met visnetten zag verzamelen.

De WasteShark wordt momenteel in Eindhoven verder ontwikkeld. De ‘afval haai’ kan tot 350 kg afval en plastic afval ‘opeten . Het apparaat is niet schadelijk voor mensen en dieren en het werkt op batterijen en zonne-energie.

Meer informatie over RanMarine Technology BV en WasteShark kunt u vinden op deze website.