Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Grote en zware auto’s populairder

13/11/2017 - Uit data van de RAI, de vereniging van autofabrikanten en -importeurs, blijkt dat steeds meer autokopers voor grote en zware auto’s gaan. Hierdoor stijgt de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s voor het tweede jaar. De uitstoot van broeikasgas zal hierdoor 10 procent hoger zijn dan twee jaar geleden.

Vorig jaar lieten autokopers duurzame auto’s links liggen doordat er geen fiscale voordelen meer waren voor het leasen van zuinige auto’s, dit blijft in 2017 hetzelfde. Uit verkoopcijfers blijkt namelijk dat steeds meer grote en zwaardere brandstof auto's worden verkocht.

Waar vorig jaar de gemiddelde CO2-uitstoot van een nieuw verkochte personenauto 107 gram per kilometer was, komt het in 2017 uit op 112 gram per kilometer. Hiermee gaan we qua uitstoot van CO2 bij personenauto’s terug naar het niveau van vijf jaar geleden.

Er moet dus veel worden gedaan om de autokoper te verleiden om elektrisch te gaan rijden.