Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Gooi oliebollenvet op juiste manier weg

27/12/2018 - Na de kerstdagen komt al snel oud en nieuw. Veel mensen denken hierbij meteen aan oliebollen, appelflappen, champagne en vuurwerk. Jaarlijks worden in Nederland dan ook heel veel oliebollen gebakken, namelijk zo’n 130 miljoen. Om die te bakken is heel veel oliebollenvet nodig. Sommige mensen spoelen dit na afloop door het riool. Door stolling kan dit echter grote problemen veroorzaken en de riolering moet gereinigd worden wat veel geld kost en daarnaast is het gestolde vet slecht voor het milieu.

Voer daarom oliebollenvet op de juiste manier af: vloeibaar vet teruggieten in de verpakking en dit vervolgens inleveren bij een inzamelpunt voor frituurvet. Als u vast vet heeft dan kunt u dit het beste laten stollen en daarna inleveren.

Van het ingeleverde vet wordt onder andere biodiesel gemaakt wat weer bijdraagt een beter milieu.

Kijk voor meer informatie en alle inleverlocaties op www.frituurvetrecyclehet.nl.