Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Gerecycled glas tegen bodemverzakking

21/6/2017 - Gemeente Alphen aan den Rijn wil als eerste gemeente in Nederland schuimglas als ophoogmateriaal voor wegen gaan gebruiken. Deze manier van werken is al eerder met succes toegepast in Duitsland en in Zweden.

De gemeente Alphen aan de Rijn heeft hiervoor gekozen omdat het gebied waar het over gaat een veenbodem heeft. Deze bodem is zeer slap en zakt erg snel. Binnen 30 jaar kan een veenbodem op bepaalde plekken tot wel 80 centimeter zakken. Wanneer er met zand wordt opgehoogd blijft de bodem snel zakken omdat zand zwaar is. Schuimglas zorgt ervoor dat het inklinken van de bodem veel langzamer gaat. Dat komt doordat schuimglas extreem licht materiaal is. Het wordt gemaakt van glasmeel (dat ontstaat bij het recyclen van huishoudelijk glas). Door het glasmeel te verhitten ontstaan er luchtbelletjes die zorgen voor een structuur dat sterk en licht is.