Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Gemeenten willen graag statiegeld op blikjes en plastic flesjes

23-7-2018 - Veel lokale politici van gemeenten en provincies willen dat er zo snel mogelijk statiegeld wordt ingevoerd op plastic flesjes en blikjes.

Plastic flesjes en blikjes zijn op dit moment verantwoordelijk voor zo’n 40 procent van het volume van het zwerfafval. Daarnaast kan het ook gevaarlijk zijn voor dieren als zij na het maaien van de bermen restanten opeten.

Enige tijd terug is de Statiegeldalliantie opgericht met als doel de invoering van het statiegeldsysteem uit te breiden. Al meer dan 750 Vlaamse en Nederlandse organisaties, verenigingen, lokale overheden en bedrijven hebben zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie.

In maart 2018 heeft het kabinet besloten dat het bedrijfsleven tot 2021 de tijd heeft om andere manieren te vinden om zwerfafval tegen te gaan. Veel gemeenten zijn hier niet blij mee en denken dat het bedrijfsleven niet zijn best gaat doen. Ook zijn veel mensen van mening dat Nederland achterloopt met afvalscheiding.

Gooi altijd uw plastic flesjes en blikjes in de PMD-bak zodat ze op de juiste manier worden gerecycled.