Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Gebruik oplaadbare batterijen

26/6/2017 - De laatste jaren hebben steeds meer apparaten een oplaadbare accu, toch maakt nog een groot aantal apparaten gebruik van batterijen. U kunt besparen door dan oplaadbare batterijen te gebruiken.

Qua aanschafprijs zijn oplaadbare batterijen duurder. Maar bij veel gebruik bent u uiteindelijk goedkoper uit en helpt u het milieu. U hoeft namelijk niet telkens nieuwe batterijen te kopen. Daarnaast hoeft u geen batterijen weg te gooien. Dit scheelt behoorlijk omdat batterijen moeilijk afbreken want het is chemisch afval. Na ongeveer zes keer opladen heeft u het geld van de oplaadbare batterij en de oplader terugverdient.

Het enige nadeel is dat batterijen vaak niet volledig opladen, vaak tot 80/90 procent.  Maar ondanks dat is het wel beter voor uw portemonnee en voor het milieu.

Doen uw batterijen het niet meer of wilt u ze weggooien, gooi het dan in de speciale inzamelbakken die bij vele winkels en bouwmarkten staan.