Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Gasaansluiting bij nieuwbouw niet meer verplicht

30/6/2017 - Als de wetswijziging van Minister Kamp van Economische Zaken doorgaat vervalt vanaf 2018 de verplichting om nieuwbouwwoningen aan te sluiten op het gasnet.

Momenteel krijgen elk jaar zo’n 40.000 nieuwe woningen een nieuwe gasaansluiting. Voor ongeveer 25.000 van deze nieuwbouwwoningen wordt er een geheel nieuw gasnet aangelegd.

Door het afschaffen van de verplichte gasaansluiting verwacht het kabinet bij te dragen aan het milieu, de CO2-uitstoot wordt immers gereduceerd. Er moet dan een duurzame, alternatieve infrastructuur komen die voor warmte zorgt. Momenteel wordt gedacht aan een energie-infrastructuur en warmtenetten.

Het kabinet wil graag het CO2-uitstoot doel van 2050 halen, in dat jaar moet namelijk de CO2-uitstoot nul zijn. Momenteel veroorzaakt het verwarmen van woningen, gebouwen en tuinkassen een CO2-uitstoot van ongeveer 30 procent. Dit is dus een belangrijke stap in het behalen van dat doel.

Volgens de wetswijziging mogen gemeenten vanaf 2018 zelf bepalen of nieuwe woningen aangesloten worden op een gasnet of een andere energie-infrastructuur.