Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Ga voor een duurzame smartphone

1/2/2019 - Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone. Veel mensen kunnen zelfs niet meer zonder. Een telefoon moet steeds meer kunnen want de tijd van alleen bellen en sms-en ligt al lang achter ons. Maar welke smartphone moet je nu nemen?

Wanneer u voor duurzaam wilt gaan kunt u het beste kiezen voor een tweedehands smartphone (een zogenaamde refurbished smartphone) of Fairphone.

Tweedehands smartphone
Veel mensen willen het laatste model van een bepaald mobiel en hebben hierdoor hun oude mobiel niet meer nodig. Deze wordt vaak verkocht op bijvoorbeeld marktplaats of verdwijnt in een la. Maar u kunt zelf een mobiel een tweede leven geven door deze te kopen; controleer dan wel of er niets aan het toestel mankeert.

Refurbished smartphone
De laatste tijd komen refurbished toestellen meer in zwang. Dit zijn gebruikte toestellen die schoongemaakt worden en zodanig gecontroleerd dat onderdelen die niet meer goed zijn worden vervangen. Hierdoor zijn deze toestellen zo goed als nieuw en kunnen ze een tweede leven krijgen. Vaak zijn refurbished toestellen stukken goedkoper dan nieuwe toestellen.

Fairphone
Een fairphone is een Nederlands initiatief om een smartphone zo eerlijk mogelijk te produceren. Een fairphone is gemaakt in fabrieken die eerlijke lonen hanteren en zijn gemaakt van conflictvrije mineralen. Indien nodig is een fairphone gemakkelijk te repareren,  

Ga voor een duurzame smartphone, er zijn genoeg mogelijkheden!