Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Ga de uitdaging aan om minder eten weg te gooien

26/3/2018 - Jaarlijks wordt veel voedsel weggegooid, namelijk zo’n 40 kilo per persoon per jaar. Deze verspilling kost elke Nederlander jaarlijks ongeveer 140 euro. Alle huishoudens in Nederland verspillen gezamenlijk ongeveer 700 miljoen kilo (goed) voedsel. Dat is zonde voor het milieu en de portemonnee.  

Ga de strijd aan om minder voedsel te verspillen en doe mee met de FoodBattle. Tijdens de battle gaat u de strijd aan om een week/maand zo min mogelijk voedsel te verspillen. Gedurende deze periode krijgt u allemaal tips en houdt u de verspilling bij met een soort dagboek. Daarnaast kunt u in een groepsbattle de strijd aangaan met anderen en vergelijken wie de beste resultaten heeft behaald.

Volgens de site blijkt de aanpak van de footbattle goed te werken. Na drie weken wordt er door de deelnemers ongeveer 20 procent minder voedsel verspilt.

Ga naar foodbattle.nl om de uitdaging aan te gaan om minder eten weg te gooien.