Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Festivals worden duurzamer

27-7-2018 - Het festivalseizoen is in volle gang, overal in Nederland zijn festivals. Vooral met dit het mooie zomerweer zijn festivals erg in trek. Maar festivals zijn over het algemeen niet duurzaam en na afloop ligt er vaak veel troep op het festivalterrein.

Studenten van Hogeschool PXL in Hasselt deden onderzoek naar afval op festivals. Daaruit bleek dat ongeveer 75% van de bezoekers zijn afval op de grond laat vallen en dat een iets lager percentage zich stoort aan de hoeveelheid afval.

Steeds meer bedrijven proberen hierop in te spelen door circulaire bekers of verpakkingen te maken. Ook het gebruik van mobiele opslag batterijen in plaats van vervuilende diesel generatoren en bamboe en kartonnen rietjes en circulaire bekers waar soms statiegeld voor moet worden betaald, moet bijdragen aan het verduurzamen van festivals.

Gaat u deze zomer naar een festival? Hou het terrein dan schoon en gooi uw afval weg in een afvalbak.