Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Europarlement wil rietjes en wegwerp plastic verbieden

24/10/2018 - De hoeveelheid plastic afval wordt een steeds groter probleem. Om de enorme hoeveelheid tegen te gaan wil het Europees Parlement vanaf 2021 veel wegwerp plastic verbieden. Het gaat hierbij om rietjes, wegwerp bestek en borden, wattenstaafjes, zakjes en hamburgerboxen.

Sinds de jaren ‘50 is door de massaproductie van plastic al 8,3 miljard ton plastic gemaakt. Van deze hoeveelheid is slechts negen procent gerecycled. Alleen al in Nederland worden er jaarlijks 900 miljoen plastic flesjes weggegooid. Plastic zorgt vaak voor zwerfafval wat erg slecht is voor het milieu. Een voordeel maar ook een nadeel van plastic is dat het eeuwen duurt voordat het is afgebroken.

Voedselverpakkingen en de wegwerpbekers moeten ook terug worden gedrongen. Om dit te behalen moeten fabrikanten meebetalen aan het opruimen en de afvalverwerking.

Het verbod is nog niet definitief. De Milieuministers van de EU-lidstaten moeten zich erover uitspreken waardoor afspraken gewijzigd kunnen worden. Ook de Europese Commissie moet er nog naar kijken.