Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Er wordt steeds minder vlees gegeten

17/12/2018 - Uit de Vegamonitor blijkt opnieuw dat steeds meer mensen minder vlees eten. Bij het onderzoek gaf 41 procent van de Nederlanders aan nu minder vlees te eten dan vijf jaar geleden, vorig jaar was dat 37 procent. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Vegetariërsbond.

Steeds meer mensen eten dus minder vlees. Wel zit er een verschil in de vleesconsumptie en het geslacht. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat bijna drie keer meer vrouwen dan mannen geen vlees eet bij de warme maaltijd. Ook noemt 35 procent van de mannen zich een ‘echte vleeseter’.

De belangrijkste redenen om geen vlees te eten zijn: beter voor het milieu, dierenwelzijn en variatie in maaltijden. Vorig jaar aten mensen vooral minder vlees vanwege de variatie in maaltijden. Dit jaar is het milieu de belangrijkste reden.

Mensen vervangen hun vlees door peulvruchten, eieren, noten of kaas.

Eet u veel vlees? Zo ja, probeer dan te minderen. Door dit te doen bent u goed bezig met uw gezondheid en helpt u het milieu.