Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Energie besparen doen Nederlanders vooral om geld te besparen

26/10/2018 - Het onderwerp duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Ook nemen steeds meer mensen maatregelen om energie te besparen. Toch blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat mensen vooral zuinig met energie omgaan ten bate van hun eigen portemonnee.

Steeds meer mensen isoleren hun woning of trekken thuis warme kleding aan in plaats van de verwarming hoger te zetten. Rond de 90 procent van de Nederlanders geeft aan deze maatregelen te nemen om zo kosten te besparen.

In een artikel van de NOS wordt beschreven wat kleine maatregelen echt opleveren, hier een korte samenvatting:

Wanneer u in plaats van vier keer in de week twee keer in de week gaat wassen kan dit jaarlijks 25 euro besparen. Probeer de wasmachine alleen aan te zetten als deze echt vol is.

Bij lampen is het moeilijk aan te geven. Het gaat om de soort lamp en het aantal uren dat deze brandt. Wel is het de moeite waard om lampen uit te doen wanneer u een kamer verlaat.

Wanneer u de verwarming een graadje lager zet kunt u al jaarlijks 50 euro besparen. Als u deze een uur voordat u gaat slapen de thermostaat op 15 graden zet bespaart u nog eens 40 euro.

Met de hand afwassen in plaats van met de vaatwasser levert jaarlijks zo’n 60 euro op.

Ten slotte is het belangrijk om opladers uit het stopcontact te halen als deze niet worden gebruikt.

Probeer naast dat het u geld oplevert ook bewust te worden dat het goed is voor het milieu.

Bekijk hier het artikel van de NOS.