Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Elektrische schepen in Antwerpen

5/1/2018 - In augustus komen in de haven van Antwerpen de eerste volledig elektrische en emissieloze schepen aan. De schepen moeten bijdragen aan dat minder goederen over de weg worden vervoerd en aan de verdere verduurzaming. Het project scheelt  23.000 vrachtwagenritten.

De schepen komen van het Nederlandse bedrijf Port-Liner. Dit bedrijf gaat vijf kleinere en zes grotere elektrische schepen maken. De kleinere schepen gaan naar Antwerpen en kunnen ook op alle Kempische kanalen in Belgiƫ varen. De kleinere schepen hebben een afmeting van 52 meter lang en 6,7 meter breed.

De schepen varen op elektromotoren waarvan de energie uit E-powerboxen komt. Dit zijn batterijen ter grote van een container waarop schepen 15 uur kunnen varen. Na die 15 uur kan de batterij worden omgewisseld of worden opgeladen.