Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Elektrische luchtbussen

25/4/2018 - Het is momenteel lastig in te beelden: elektrische bussen die door de lucht vliegen. Toch gaan de ontwikkelingen snel. Zo werken Siemens en Airbus inmiddels twee jaar aan een elektrische bus die kan vliegen om zo de infrastructuur van overvolle steden te ontlasten. Volgens de planning wordt aan het eind van dit jaar een proefvlucht gehouden.

De CityAirbus kan vliegen met een snelheid van maximaal 120 km/h en haalt zijn energie uit de accu´s. Het is de bedoeling dat luchthavens, treinstations en daken van wolkenkrabbers bestemmingen zijn voor de vliegende bussen.

In het begin zal er een piloot meevliegen, maar verwacht wordt dat in de loop van de tijd de bussen autonoom zullen vliegen. In 2025 moeten de eerste vliegende bussen in werking zijn.

De elektrische luchtbussen zullen een goede oplossing voor de toekomst bieden. Verwacht wordt dat er in de toekomst overvolle straten, een vervuilde lucht en een overbelaste infrastructuur zijn. Met vliegende bussen kunnen de problemen (deels) worden opgelost, en daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu.

De luchtbus kan verticaal opstijgen en landen, is duurzaam, snel en stil en kan maximaal vier personen vervoeren.