Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Einde Beach Cleanup Tour

17/8/2018 - Op 15 augustus 2018 kwam in Zandvoort een einde aan de Boskalis Beach Cleanup Tour 2018 die werd georganiseerd door Stichting de Noordzee. Op deze dag werden de resultaten van het schoonmaken van de afgelopen vijftien dagen onthuld.

In totaal hielpen 2.794 vrijwilligers bij deze actie en werd er in vijftien dagen maar liefst 11.163 kilo afval verwijderd van de Nederlandse Noordzeekust.

Er was deze keer veel aandacht voor afvalresten van ballonnen, er werden dan ook 4.896 ballonresten opgeruimd.

Vorig jaar werd er meer afval opgehaald, namelijk 14.929 kilo. Dit verschil kan veroorzaakt zijn door de windstille weken, de hittegolf, de windrichting en stromingen, de hoeveelheid bezoekers en andere schoonmaakacties.

Vooral veel plastic items zoals doppen, stukken visnet, drank- en snoepverpakkingen, ballonnen resten, sigarettenfilters en kleine stukjes plastic werden gevonden.

Stichting De Noordzee kijkt met een dubbel naar de resultaten. Aan de ene kant is de stichting blij dat er zoveel vrijwilligers hebben geholpen, aan de andere kant ziet de organisatie dat het afvalprobleem nog erg groot is.

Hou het strand schoon. Controleer voordat u weggaat of u alles heeft opgeruimd zodat het strand schoon blijft.