Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Een slimme prullenbak voor betere afvalscheiding

28/1/2019 - Apparaten worden slimmer, zo ook prullenbakken. Renewi heeft een slimme prullenbak geïntroduceerd die nooit te vol is en altijd op het juiste moment geleegd kan worden. Online kan gekeken worden hoe vol de bak is.

De bak heet IQubic, de slimme variant van Qubic. De bak Qubic wordt al enige tijd geleverd. Aan de bak is een sensor toegevoegd die meet hoe vol de bak is en of die geleegd moet worden. Online kan gekeken worden waar het meeste afval vandaan komt en wanneer dat gebeurd.

Met afvalstatistieken wordt inzicht gekregen dat organisaties helpt hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Door inzicht in afvalgedrag kan de interne afvalscheiding en inzameling worden verbeterd.

De IQubic is gemaakt door EcoSmart, een dochterbedrijf van Renewi. Deze organisatie helpt bedrijven bij het intern scheiden van afval. De slimme prullenbak IQubic is een van de manieren waarop Renewi duidelijk wil maken dat afval niet bestaat.