Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

EU-landen verhogen energie-doelen

20/6/2018 - De Europese Commissie heeft bekend gemaakt dat het als doel heeft dat in 2030 32 procent van alle opgewekte energie duurzaam is. De EU-lidstaten en de Europese Commissie willen ook dat het voor huishoudens en bedrijven gemakkelijker wordt om  energie op te wekken.

De nieuwe doelstelling geldt voor alle landen van Europa. Elke lidstaat moet individueel plannen inleveren waarin staat hoe de doelstelling wordt behaald. Tevens moet vanaf 2023 palmolie als biobrandstof verdwijnen.

In 2016 nog streefde de commissie voor een aandeel van 27 procent duurzaam opgewekte energie. De nieuwe doelstelling ligt dus duidelijk hoger. Het Europees parlement streefde toen naar een percentage van 35 procent.

Uiteindelijk is voor de middenweg gekozen. De nieuwe afspraken dragen bij aan het streven van Europa om het duurzaamste continent te worden. Ook helpt het met het behalen van de doelen van het klimaatakkoord.