Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Duurzame stap in uitvaartsector

14/2/2018 - In Groningen komen binnenkort ´energieneutrale uitvaarten’; een nieuw DELA-crematorium gaat namelijk werken met elektriciteit. Het is de bedoeling dat het uitvaartcentrum eind 2019 de deuren opent.

De nieuwe oven zal op groene stroom werken, wat niet alleen goed is voor het milieu, het is ook goedkoper. Bij een crematie is gemiddeld 60 kubieke meter aardgas nodig, ter vergelijking een Nederlands huishouden verbruikt op jaarbasis gemiddeld 1.500 kubieke meter aardgas.

De verwachting is dat steeds meer uitvaartondernemers zullen overstappen naar elektrisch cremeren. Een crematie met een elektrische oven zal niet anders zijn dan een crematie met een gasoven.

Cremeren komt steeds vaker voor; vorig jaar koos 65% van de Nederlands voor deze uitvaart vorm.