Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Duurzame friet

8/1/2018 - Nederlanders eten veel friet, jaarlijks zo’n 10 kilo per persoon. Bij het maken van friet ontstaat er veel afval. Het bedrijf Friethoes uit Haarlem heeft hier een bijzondere en duurzame oplossing voor, er wordt namelijk bier gemaakt van het afval. Friethoes heeft het bier de naam ‘schillenbier’ gegeven.

Bij de productie van friet bij Friethoes blijft veertien tot zestien procent van de aardappels over. Dit ging eerst naar een boerderij, maar deze kon de hoeveelheid niet meer aan. Om het bedrijf afvalvrij te maken werd er naar een andere oplossing gezocht en kwam het bedrijf uit op bier. Het ‘schillenbier’ is een speciaalbiertje met een alcoholpercentage van 4,5%.

Bekijk voor meer informatie de website van Friethoes.