Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Duurzame cadeautips voor de feestdagen

21/11/2018 - De feestdagen komen eraan. Eerder wezen wij u er al op om goed na te denken over wat u echt zou willen zodat u iets krijgt waar u iets heeft. Dat is niet alleen leuker voor uzelf, het is ook beter voor het milieu. Vele cadeautjes belanden vaak zonder dat er gebruik van is gemaakt in de prullenbak.

Een belangrijke tip is om te bekijken of het cadeau dat u wil, of voor een ander gaat kopen ergens tweedehands beschikbaar is. U kunt daarvoor bij online marktplaatsen kijken of bij kringloopwinkels. Door bestaande producten een nieuw leven te geven helpt u het milieu. Er hoeven namelijk geen grondstoffen en energie te worden gebruikt om het product te maken.

Daarnaast kunt u ook kijken op Recycle Sint, via deze website kunt u speelgoed ruilen. Klik hier om naar de website van Recycle Sint te gaan.

Vaak worden er dobbelspellen gedaan tijdens de feestdagen. Voordat u daar spullen gaat kopen, kijk eerst wat u zelf in huis heeft en niet meer gebruikt. U kunt er een ander mogelijk blij mee maken.