Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Duurzame brandstof van oud brood

2/1/2018 - Jaarlijks gooien we ongeveer 127 miljoen kilo brood weg, per dag zijn dat zo’n 435.000 broden. Dit is erg zonde, want oud brood kan namelijk worden omgezet in groene energie. Uit 1 kilo brood kan wel 700 liter gas worden gehaald.

In Rotterdam hebben ze daarom zo’n 60 bakken geplaatst waar mensen hun oud brood (zonder plastic) in kunnen leveren. Dit is een nieuwe manier van recycling, eerst werd brood namelijk vooral gecomposteerd. Het omzetten van oud brood naar energie wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van BroodNodig, GroenCollect en de gemeente Rotterdam.

De duurzame energie gaat uiteindelijk naar huishoudens binnen de regio. Er wordt verwacht dat binnenkort van de energie dat is ontstaan van oud brood zelfs woningen, flats en loodsen worden verwarmt.

Een erg goede oplossing om voedselverspilling om te zetten in duurzame energie.