Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Duurzame ambitie India

13/4/2018 - India is ambitieus op het gebied van duurzaamheid; de komende drie jaar wil het land 10.000 megawatt aan drijvende zonnepanelen installeren.

India wil drijvende zonneparken omdat het grote waterreservoirs heeft die hiervoor geschikt zijn. Een andere reden is dat het creëren van zonneparken op land vaak lastig is met fysieke en wettelijke hindernissen.

De Solar Energy Coporation of India (SECI), het ministerie van nieuwe en hernieuwbare energie van India, heeft ontwikkelaars van zonneparken uitgenodigd voorstellen uit te werken voor de drijvende zonneparken. Op basis daarvan wordt gekeken of het mogelijk is de ambitieuze doelstelling te behalen.

Op dit moment staat in India de teller op 750 megawatt aan operationele zonneparken. In 2022 wil India dat er 100 gigawatt aan zonne-energie capaciteit is geïnstalleerd.

Momenteel heeft China het grootste drijvende zonnepark ter wereld met een capaciteit van 150 megawatt.