Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Duurzame Lego blokjes naar Nederland

12/9/2018 - Bijna iedereen is opgegroeid met het speelgoed Lego, een van de meest populaire speelgoed-soorten ter wereld. Het speelgoed is gemaakt van milieubelastend plastic. Lego wil daar - in het kader van duurzaamheid - wat aan gaan doen. De  speelgoedgigant wil vanaf 2030 alleen nog maar duurzaam Lego maken op basis van plantaardig materiaal. In Nederland zullen de eerste exemplaren dit jaar al beschikbaar zijn.

Momenteel is al duurzame Lego op de markt: bij een grote aankoop in de webshop in Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Canada kregen kopers het doosje ‘Plants from plants’ er gratis bij. Daarin zitten bomen, planten en blaadjes die gemaakt zijn van plastic op basis van suikerriet. Voor Nederlandse kopers komt dit binnenkort ook beschikbaar.

De milieuvriendelijke versie van de Lego bomen, planten en blaadjes verschilt niet van de originele versie. Dit omdat de chemische samenstelling hetzelfde is. Het enige verschil is dat waar ethanol normaal wordt gewonnen uit petroleum, deze nu uit suikerriet gehaald wordt.

In 2015 lanceerde Lego het verduurzamingsplan. Vanaf 2030 wil het bedrijf dat Legoblokjes produceert geen gebruik meer maken van fossiele brandstoffen. Het bedrijf heeft daarvoor ongeveer honderd werknemers aangetrokken en investeert zo’n 150 miljoen euro in onderzoek.