Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Duurzaamheid belangrijk thema in verkiezingsprogramma’s

9/3/2018 - Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Uit een analyse van Trouw van de verkiezingsprogramma’s in tientallen gemeenten blijkt dat duurzaamheid een belangrijk thema is. Waar eerst vooral groene partijen duurzaamheid aandacht gaven hebben steeds meer lokale partijen dit punt in hun verkiezingsprogramma opgenomen.

Een veel genoemd onderwerp van verschillende partijen is om nieuwe woningen te bouwen zonder aansluiting op aardgas. De overheid wil dat vanaf 2021 nieuwe woningen klimaatneutraal worden gebouwd en veel partijen willen dat nu al.

Het plaatsen van windmolens is minder populair bij partijen. Ook verschillen de meningen over het plaatsen van zonnepanelen.

Kortom, duurzaamheid wordt steeds belangrijker bij de diverse partijen.