Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Douche op een duurzame manier

12/12/18 - Douchen is iets alledaags maar het kost redelijk veel energie om het water op te warmen. Zo belast warm water het milieu tot wel 50 keer meer dan koud water. Er zijn eenvoudige manieren om op een duurzame manier te douchen, zonder dat dit ten koste gaat van het douchemoment. Hieronder een aantal tips om duurzamer te douchen wat goed is voor het milieu en uw portemonnee:

- Gebruik een waterbesparende douchekop; deze is bij veel winkels te verkrijgen. Kijk eerst op de verpakking hoeveel water er per minuut doorloopt. Een waterbesparende douchekop verbruikt al snel zo'n 40 procent minder water.

- Zet een timer als u gaat douchen. Dit kan gewoon met uw mobieltje maar ook met zandlopers of timers die speciaal zijn gemaakt voor de douche. Binnen vijf minuten douchen bespaard veel water.

- Gebruik geen stortdouche, deze verspild veel water.

- Investeer in een zonneboiler; hierdoor wordt uw water op een duurzame manier opgewarmd.