Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Doggybag steeds populairder in Nederland

12/10/2018 - De doggybag wordt steeds populairder. Een doggybag is zak of doosje waarin overgebleven voedsel van een restaurant meegenomen kan worden. Uit onderzoek van Natuur & Milieu blijkt dat 41 procent van de Nederlands wel eens een doggybag aangeboden krijgt in een restaurant. In 2015 was dit nog maar 31 procent en daarnaast steeg het aantal mensen dat zelf om een doggy vraagt met 10 procent ten opzichte van drie jaar geleden.

Ondanks deze stijgingen blijft 44 procent het nog steeds gênant vinden om naar een doggybag te vragen. Deze groep schaamt zich voor het personeel van het restaurant of voor de mensen met wie ze zijn uit eten. Daarnaast vinden mensen het soms beschamend om met een doggybag over straat te lopen.

Er is nog veel werk te verrichten om deze groepen te overtuigen. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten is het normaal om een doggybag te vragen. Het zou fijn zijn als in Nederland de doggybag ook zo ingeburgerd raakt.

Er wordt veel voedsel verspild in de horeca, elk jaar zo’n 55 ton.

Bent u uit eten en is er over? Schaam u niet en vraag om een doggybag. Zo helpt u voedselverspilling tegen te gaan.

Bekijk hier het artikel van Natuur & Milieu.