Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Doe mee met de Beach Cleanup Tour

11/6/2018 - Begin augustus is het weer zo ver, dan is het tijd voor de jaarlijkse schoonmaakactie van de Nederlandse stranden: de Boskalis Beach Cleanup Tour. Dit jaar wordt de tour voor de zesde keer gehouden.

De schoonmaakactie wordt georganiseerd door Stichting De Noordzee. Samen met zoveel mogelijk vrijwilligers ruimen zij de Nederlandse stranden op. Dit jaar gaat de tour van start op woensdag 1 augustus op de stranden van Cadzand en Schiermonnikoog. Op woensdag 15 augustus eindigt de schoonmaakactie met een presentatie van de resultaten op het strand van Zandvoort.

De afgelopen vijf edities deden totaal zo’n 10.000 vrijwilligers mee. In totaal is 72.355 kg afval van de stranden opgeruimd, dat komt neer op meer dan 10.000 volle vuilniszakken! Het afval bestaat grotendeels uit plastic, namelijk zo’n 93 procent.

Bij de tour is de Noordzeekust in 30 etappes opgedeeld, per dag worden er twee etappes gelopen. Doordat het erg gespreid is de kans groot dat er een moment bij zit dat ook u kunt helpen. Doe daarom ook mee met de Beach Cleanup Tour en kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.beachcleanuptour.nl