Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Dierendag, eet minder vlees

3/10/2018 - Donderdag 4 oktober 2018 is het weer dierendag. Tijdens dierendag wordt er extra aandacht besteed aan (huis)dieren. Daarnaast wordt er tijdens deze dag steeds meer aandacht gegeven aan het minder eten van vlees. Inmiddels eten steeds minder mensen vlees tijdens dierendag, en dat is goed voor zowel het milieu als uw gezondheid.

Dagelijks liggen er zo’n 500.000 dieren op ons bord. Als we een dag geen vlees eten bespaart dat heel veel dierenlevens. Wakker Dier heeft uitgerekend dat wanneer alle Nederlanders één dag de hamburger inruilen voor een vegaburger er 80 procent CO2 wordt bespaard, 85 procent water en 80 procent landbouwgrond.

Een andere vergelijking is dat wanneer u één dag in de week geen vlees eet, dit hetzelfde effect heeft als 1250 kilometer de auto minder gebruiken.

Eet daarom tijdens dierendag helemaal geen vlees en probeer in de toekomst minder vlees te eten voor de natuur en het milieu.