Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Denk na voordat u wat koopt op Black Friday

19/11/2018 - Vrijdag 23 november is het Black Friday. Deze dag is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het is de dag na Thanksgiving Day, een dag waarop veel mensen vrij zijn. Black Friday is bekend als de dag dat veel bedrijven speciale aanbiedingen hebben. In Nederland wordt nu ook volop geadverteerd op radio, televisie en in folders. Daarnaast worden speciale dagen zoals Black Friday steeds belangrijker voor de middenstanders en wordt de periode van de acties opgerekt.

Ondanks alle verleidelijke aanbiedingen voor consumenten is dit een zwarte dag voor het klimaat. De grote afvalberg waar de wereld mee heeft te maken blijft door dit soort acties groeien. Door de vele aanbiedingen vindt overconsumptie plaats waardoor veel spullen worden gekocht zonder dat deze ooit gebruikt worden. De hoeveelheid afval blijft daardoor alleen maar verder groeien.

Laat u niet zomaar verleiden om iets te kopen. Denk voordat u iets koopt goed na of u het echt wel nodig heeft of gaat gebruiken.  U bespaart zo niet alleen geld, maar u zorgt er dan ook voor dat de afvalberg onnodig groter wordt.