Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

De zeespiegel stijgt snel

19/12/2018 - Uit een onderzoek van diverse internationale wetenschappers, die de ontwikkeling van het ijs op de Noordpool onderzoeken, blijkt dat per seconde 14.000 ton water de zee in stroomt. Het smeltende gletsjer ijs in het arctisch gebied levert op dit moment de grootste bijdrage aan de stijging van de zeespiegel.

Het tempo waarmee het ijs op zowel de Noord- als de Zuidpool smelt is de afgelopen jaren flink toegenomen. Uit analyses blijkt dat het tempo wel drie keer sneller gaat dan de afgelopen drie decennia.

Op de Noordpool is de oudste en dikste ijslaag bijna verdwenen. Volgens de wetenschappers zal dit gevolgen hebben op de klimaatveranderingen. De oudste ijslaag zorgt er namelijk voor dat het noordpoolgebied ook in de zomermaanden koud blijft. Wanneer dit ijs geheel gesmolten is zal de aarde waarschijnlijk nog sneller opwarmen dan de wetenschappers tot u toe dachten. De zonnestralen werden eerst weerkaatst door de dikke ijslaag, maar deze komen nu in het oceaanwater terecht waardoor de temperatuur zal stijgen.