Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

China wordt grootste afvalproducent

16/8/2017 -Verwacht wordt dat de totale wereldbevolking in 2025 ongeveer 6 miljoen ton (6.000.000.000 kg) afval per dag zal produceren. Volgens voorspellingen zal China vanaf dat jaar de grootste afvalproducent zijn en heeft het de huidige koploper (Verenigde Staten) ingehaald.  Deze cijfers komen van een onderzoek van US Smithsonian Institute.

China heeft drie keer zoveel inwoners als de Verenigde Staten. In 2025 zal het 1,4 miljoen kg. afval per dag produceren (1 kilogram afval per inwoner). Ook Turkije is een land dat veel afval produceert per inwoner, maar liefst 2 kilogram per inwoner per dag.

Afval is slecht voor het milieu, het draagt namelijk bij aan een klimaatverandering. Probeer daarom zo min mogelijk afval te produceren.