Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

CO2-uitstoot iets gedaald in vierde kwartaal 2017

23/2/2018 - In het vierde kwartaal van 2017 was 2,2 procent minder uitstoot van CO2 dan in dezelfde periode van 2016. Het verschil wordt vooral veroorzaakt door de zachtere winter. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zou bij een correctie van het weer de CO2 uitstoot 0,2 procent lager zijn geweest.

Doordat het in de winter minder koud was werd voor het verwarmen van huizen en kantoren minder gas verbruikt. Daarnaast is de daling het gevolg van het feit dat energiebedrijven minder steenkool gebruikten dan het jaar daarvoor.

Ondanks dat de economie groeide daalde de CO2-uitstoot. De categorie energie- en waterbedrijven en afvalbeheer was verantwoordelijk voor de meeste CO2-uitstoot.

Bekijk hier het verslag van het CBS.