Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Britse bedrijven stoppen met wegwerp plastic

2/5/2018 - 42 Britse bedrijven beloven minder wegwerp plastic in hun verpakkingsmateriaal te gebruiken. Tot deze bedrijven behoren voedselproducten Procter & Gamble, Nestlé en Coca-Cola. Ook doen verschillende supermarkten mee, zoals Tesco ASDA en Lidl.

De bedrijven werken hiertoe samen met de overheid en non-profitorganisaties. De Britten hopen dat andere landen hun voorbeeld volgen.

De bedrijven hebben als doelstelling dat in 2025 geen onnodig wegwerp plastic meer te vinden is in de Britse supermarkten. Er moet echter nog veel gebeuren om dat daadwerkelijk te realiseren, zo worden er nieuwe verpakkingen ontworpen en komen er nieuwe bezorgmethodes. Daarnaast moeten alle plastic verpakkingen recyclebaar of biologisch afbreek worden. Verder moet in 2025 70 procent van het verpakkingsmateriaal hergebruikt of gecomposteerd worden en 30 procent van het verpakkingsmateriaal uit gerecycled materiaal bestaan.