Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Brede coalitie wil van cv-ketel af

3/4/2018 - Een verbond van verschillende partijen uit diverse branches wil af van de klassieke cv-ketel. Het verbond wil dat over drie jaar (2021) een cv-ketel alleen nog mogelijk is in combinatie met een duurzame oplossing. Bij een duurzame oplossing kunt u denken aan een warmtepomp of een hybride ketel.

Door deze stap worden huizen duurzamer gemaakt. Jaarlijks zijn er in Nederland zo’n 350.000 cv-ketels toe aan vervanging.

Brancheorganisatie Uneto-VNI, fabrikanten van cv-ketels, milieuorganisaties en een deel van de energiesector behoren tot het verbond.

De reacties op het voorstel zijn wisselend omdat een warmtepomp en hybride ketel duurder zijn dan een traditionele cv-ketel.